WTE taekwondo logga

Taekwondo Europe social media

Hash tags
#taekwondoeurope
#taekwondofamily
#wteU21

Allt om tävlingen

Promoter

WTE taekwondo logga

Det är många saker som ska falla på plats inför ett stort mästerskap som ett EM i taekwondo är. 

Det är transporter som ska ordnas till och från flygplatser och sportarenan. Det handlar om boende och var tävlande och deras team ska befinna sig vid en viss tidpunkt. Och mycket mer. 

Allt detta finns att läsa på World Taekwondo Europe webbplats, samt olika dokument att ladda ner.

Organizer

Tian Dao Logga

Det är Tian Dao Taekwondo i Helsingborg som tillsammans med Helsingborg Stad är värd för 2019 års EM i Taekwondo.

Tian Dao har stor erfarenhet att anordna och organisera stora tävlingar. Senast var det SM 2018. Dessutom har dom sina egna tävlingar varje år där Helsingborg Open är den största med upp till 900 deltagare. 

Tävlingsarena

Tävlingen hålls i Helsingborg Arena.

Helsingborg Arena invigdes hösten 2012 och är sedan dess en självklar plats för magiska konserter, nervpirrande sportupplevelser, konferenser, mässor och andra evenemang.

Den största arenahallen rymmer runt 5 000 åskådare och har en fri takhöjd på cirka 15 meter. Hallen är flexibel och kan byggas om för många olika slags arrangemang. Byggnaden rymmer ytterligare två hallar som kan anpassas efter behov. Den moderna multiarenan är sammanbyggd med Idrottens hus vilket ger möjligheter till evenemang i totalt fem stora hallar med inomhuspassager för både publik och utövare.

Bakom den välvda glasfasaden som vetter mot Södra Stenbocksgatan ligger Restaurang Dahlberg. Här serveras konferens-, lunch- och middagsgäster vällagad mat av högklassiga råvaror som anpassas efter säsong.

Till skillnad från många andra stadsarenor har Helsingborg Arena ett unikt läge nära city. Det innebär gångavstånd till stadskärnan med sina hotell och restauranger, färjor och kollektivtrafik. Helsingborg Arena ingår i det kommunala bolaget Helsingborg Arena & Scen AB som är ett av Sveriges större kultur- och evenemangsbolag.

Tips på aktivitet

idrottsoasen helsingborg

Idrotts-oasen

Idrotts-oasen är Helsingborgs lekfulla mötesplats för spontanidrott. Här är det enkelt att prova något nytt, ha kul, träna och spela tillsammans. Här är alla välkomna! Idrottsoasen ligger bakom Idrottens hus och Arenan, på Mellersta Stenbocksgatan. 

Idrottsoasen ligger bakom Idrottens hus på Olympiaområdet och är ungefär 5 000 kvadratmeter stort. Här hittar du specialplaner för aktiviteter och streetsporter som streetbasket, innebandy, futsal, parkour, beachvolleyboll, pannafotboll, padeltennis, boule och även bouldering, utegym och pingis. Det finns också en dansstation, där du kan koppla din egen smartphone till högtalarsystemet och dansa loss.

Styrketräning och löpning

I nära anslutning till Idrotts-oasen hittar du även en plats för styrketräning och en 900 meter belyst motionsslinga.